Criza mondială

1.Despre criza mondială
Suntem în anul 2009, în plină criză mondială.
Este o criză profundă de sistem! Lumea se frământă, agitaţia populaţiei creşte, activitatea financiar economică se blochează. Toate acestea nu sunt întâmplătoare. Ele vor duce la schimbarea sistemului social-economic al lumii.
Am prezentat în cartea mea „Manifest-Va fi revoluţie”, precum şi pe internet, situaţia actuală din lume, criza mondială, rolul globalizării şi prăbuşirea sistemului social-economic existent. De un an de zile de câte ori am ocazia, asta prezint.
Eu spun că această criză este apusul capitalismului. A venit mult mai rapid datorită globalizării.
Prezentările mele privind situaţia de azi din lume!


Şefii de stat ai marilor puteri pentru asta se agită, să găsească o soluţie!
Pe scurt, ceea ce se-ntâmplă azi în lume este urmarea a trei grave greşeli:
1.1. prima, a finanţiştilor, care prin Acordurile din Jamaica din 1976 au creat un sistem financiar negarantat în aur, banul marfă fiind total speculativ.
1.2.a doua, foametea de bani a globaliştilor care, controlând bancile au generat fluxul masiv de credite pentru a obţine o dobândă cât mai mare. Datoriile au blocat oamenii, aceştia au blocat băncile iar băncile economia.
1.3. a treia – politicianismul carierist, aceasta a dus la renunţarea de bună voie la doctrine şi alinierea clasei politice pe linia globalizării.
Trei greşeli grave! Dacă ai trei greşeli într-o activitate, ai terminat-o, s-a prăbuşit.
Capitalismul ca sistem social-economic avea fundamentul pe banul marfă (capitalul), pe libertatea pieţei (concurenţa) şi libertatea deciziei de plasare a capitalului.
Toate acestea, datorită greşelilor, au dus la blocarea sistemului iar ciclurile funcţionale nu mai pot fi reluate.
Globalizarea, ultima invenţie a capitalismului, a grăbit prăbuşirea lui.
Această criză este gravă, este fără precedent în istorie ca amploare. Criza afectează toate ţările, indiferent de tipul lor.

2.România şi criza
Da, cei ce conduc România afirmau anul trecut că „pe noi criza nu ne va afecta”. Diletantism? Prostie? Aroganţă? Din toate din plin. Vă spun cu siguranţă asta şi puteţi verifica cele afirmate în presa anului trecut.
Industria, finanţele, agricultura, transporturile, energia, resursele, au trecut din proprietatea statului român în mâna unor proprietari străini. Îi afectează pe ei, te afectează şi pe tine. România face parte din circuitul economic mondial.
Da, criza apasă şi mai greu pe noi pentru că activele nu ne mai aparţin. Politica oficială a statului român acum este de împrumuturi de la FMI. Aceasta înseamnă supunere faţă de un stăpân din afară.
Au vândut ţara în douăzeci de ani, acum vând şi viitorul copiilor. Să faci împrumuturi la FMI de douăzeci de miliarde de dolari numai pentru a te menţine la putere este ticăloşie.
În acest moment, fiecare aveţi o datorie de peste 2000 euro către FMI. Pentru că aşa au decis cei pe care i-aţi ales data trecută! Slugile stăpânului din afară.

3.Soluţii de criză?
Criza este majoră, afectează tot Pământul! Observaţi asta! Este o criză de sistem. Trăim o perioadă de schimbări radicale în societate.
Criza nu poate fi rezolvată, ea va fi tranzitată, cu un calm relativ sau mari convulsii sociale şi va duce la schimbarea lumii!
Soluţiile nu pot fi decât la scară planetară, Schimbarea completă a structurii social-economice, prin voinţa comună a statelor sub forma actuală, sau schimbarea completă prin revoluţie.
Un nou sistem social-economic presupune schimbări profunde în societate. La asta se lucrează pe plan mondial.
Şefii marilor puteri se întâlnesc periodic şi caută soluţii. România este ieşită din cărţi datorită orbirii celor ce conduc ţara.
În acest timp, politicienii noştri vorbesc despre soluţii anticriză! Un fel de „bătaie de joc” faţă de populaţia ţării.
Ei cer solidaritate! Pentru a avea dreptul moral de a cere solidaritate cetăţenilor, trebuie să returnaţi voi cel puţin 60% din cât aţi furat!
Ar fi tranzitarea crizei mai uşoară şi nici de împrumuturi externe nu ar mai fi nevoie!
Politica necesară în cazuri de criză profundă este aceea care promovează protecţia cetăţeanului, a familiei şi a populaţiei în ansamblul ei!

Reclame

Lasă un comentariu

Niciun comentariu până acum.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s